Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia

Cerca al web
 ESP | ENG | FRA
Ennuvolat amb tormenta24ºC-12ºC
Segueix-nos al Facebook Segueix-nos al Youtube Segueix-nos al Twitter Segueix-nos a Instagram
Publicació 18.03.2024
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
Comença a limitar-se el preu del lloguer
Sant Sadurní d´Anoia, en la llista de 140 municipis amb mercat d´habitatge tens on es començaran a aplicar els índexs de referència

habitatge

Des d’aquest cap de setmana s’aplica a Catalunya una limitació en el preu del lloguer a 140 municipis declarats amb mercat residencial tensat, entre els quals a Sant Sadurní d’Anoia.

La mesura, publicada al BOE el passat divendres 15 de març, s’aplica als contractes de lloguer destinats a residència permanent, a excepció d’aquells habitatges amb règim especial – com són els de protecció oficial, els destinats a polítiques d’inserció o lloguer social o de caràcter assistencial -. Tampoc afecta la mesura als habitatges d’ús turístic ni als destinats a d’altres usos.

 Com es regula

Amb caràcter general, el preu del nou contracte de lloguer no pot superar el del contracte vigent els últims 5 anys, una vegada aplicada la clàusula d’actualització anual.

A més a més, si l’habitatge és propietat d’un gran tenidor, tampoc pot superar el preu de l’índex estatal de referència del preu del lloguer, de manera que en aquest cas s’aplica una doble limitació. Sempre preval el preu més baix.

Si l’habitatge no ha estat llogat els últims 5 anys, tant si és d’un petit propietari com d’un gran tenidor, el lloguer del contracte no pot excedir el preu de l’índex estatal de referència.

L’índex de referència de l’immoble es pot consultar al web del Ministeri d’habitatge i Agenda Urbana, des del sistema estatal de referència de preus de lloguer de l’habitatge, facilitant la referència cadastral o l’adreça de l’immoble..

Per a més informació podeu consultar el web d’Habitatge de la Generalitat de Catalunya o adreçar-vos a l’Oficina municipal d’Habitatge, que es troba a la plaça Coral infantil Els Gotims

 Més informació  

Pujar al principi de la pàgina