Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia

Cerca al web
 ESP | ENG | FRA
Molt ennuvolat21ºC-11ºC
Segueix-nos al Facebook Segueix-nos al Youtube Segueix-nos al Twitter Segueix-nos a Instagram
 
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
Mesures alternatives a la sanció

És un programa alternatiu i voluntari de mesures educatives per a menors sancionats per consum o tinença de drogues il·legals on es treballa des d’una perspectiva psicoeducativa mitjançant diverses sessions i en el cas d’un seguiment satisfactori es sol·licitarà la suspensió definitiva de la sanció econòmica.

Aquest programa té la finalitat d’aconseguir que la denúncia no quedi només en una sanció econòmica i prou, sinó que permeti a la persona menor assumir la seva part de responsabilitat implicant alhora la seva família.

Quins objectius té?
  • Conscienciar les persones menors dels riscos i danys associats al consum de drogues.
  • Oferir un espai de suport i orientació a la persona menor sancionada i a la seva família en relació al consum de drogues. 
  • Detectar possibles dificultats personals, familiars i/o socials de la persona menor i proposar alternatives quan calgui o convingui. 
  • Detectar situacions de major risc amb possible derivació a altres recursos sanitaris. 
  • Suspendre la sanció administrativa en el cas que la persona menor i la seva família s’acullin a la mesura alternativa i s’impliquin en el procés.
  • Implicació del menor en el programa.
A qui s’adreça?

A les persones menors d’edat (majors de 14 anys i menors de 18 anys), residents a Sant Sadurní d’Anoia, sancionats/des a la mateixa població o en l'àmbit de la comarca de l'Alt Penedès, per consum o tinença de drogues il·legals, d’acord amb el que estableix la Llei 1/1992, juntament amb les seves famílies.

On cal dirigir-se?

Un cop la persona menor ha estat denunciada per part de la Policia Local o els mossos d'esquadra,  Cal concertar una entrevista al SAFAD cita prèvia al servei de Salut de l’Ajuntament de Sant Sadurní d’Anoia per telèfon al 938913029 o per correu electrònic a l’adreça salut@santsadurni.cat.

Més informació:

Mesures


Pujar al principi de la pàgina