Plaça Ajuntament, 1. 08770 Sant Sadurní d'Anoia
Tel: +34 938 910 325 · Fax: +34 938 183 470
E-mail: ajuntament
Una persona manipuladora d’aliments és aquella qui per la seva activitat laboral, té contacte directe amb els aliments durant la seva preparació, fabricació, transformació, elaboració, envasament, emmagatzematge, transport, distribució, manipulació, venda, subministrament i servei de productes alimentaris.
Han de complir els següents requisits:
Durant l’activitat no es podrà:
Segons la Llei de Salut Pública 18/2009, de 22 d’octubre, són les mateixes empreses del sector alimentari les responsables de donar formació al personal, per tal de garantir que disposin de coneixements adequats sobre la higiene dels aliments. Aquesta formació cal que estigui relacionada amb la tasca que realitzen i amb els riscos que comporten les seves activitats per a la seguretat alimentària.
Cal que les empreses disposin d’un pla de formació per als treballadors/es, aquest l’haurà d’impartir la mateixa empresa, o bé una empresa autoritzada, i podrà ser supervisat pels inspectors de salut. Els programes de formació han de tenir un caràcter permanent o periòdic.