Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia

Cerca al web
 ESP | ENG | FRA
Ennuvolat30ºC-20ºC
Segueix-nos al Facebook Segueix-nos al Youtube Segueix-nos al Twitter Segueix-nos a Instagram
Publicació 20.10.2020
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
Pla de salut de Sant Sadurní d'Anoia
Pla salut

L’ajuntament de Sant Sadurní d’Anoia ha realitzat al llarg de dos anys el procés de confecció del 1r. Pla de salut municipal per tal d'incorporar la mirada de salut en la gestió del municipi i contribuir d’aquesta manera a fer-lo més saludable.

Amb aquesta finalitat l’any 2020, amb el suport de la Diputació de Barcelona,  es va iniciar el projecte del pla de salut del municipi realitzant una diagnosi de l'estat de salut a la Vila i al llarg de 2022 i el 2023 s'ha concretat el Pla d'Acció.
Les dificultats ocasionades per la pandèmia de la Covid-19 van demorar la feina més enllà de l’inicialment previst però finalment l’elaboració del Pla de Salut de Sant Sadurní d’Anoia 2023-2028 va materialitzar-se el passat 26 de setembre, amb l’aprovació per unanimitat al Ple de l’Ajuntament.

Tant en la fase de diagnòsi com en la de confecció del pla d’acció, la participació ha estat una constant.
Una enquesta ciutadana a la que van respondre 602 persones en l’etapa de diagnosi, diversos grups focals amb agents clau del municipi (centre d’atenció primària i farmàcies) i entitats, entrevistes individuals i grupals a tècnics municipals i a la ciutadania han permès obtenir una visió àmplia de les necessitats de salut del municipi i dels seus recursos.

Eixos temàtics del Pla

Constitueixen l'estructura del Pla amb les diferents temàtiques i són:

  • Activitat física i exercici físic
  • Hàbits alimentaris
  • Benestar emocional, salut mental i suport social
  • Relacions afectives, sexuals i reproductives
  • Consum de substàncies i ús de pantalles
  • Prevenció i atenció a malalties específiques i accés als recursos de salut
  • Entorn saludable
  • Protecció de la salut

Aquests són els 8 eixos temàtics principals dels objectius de salut que es planteja el Pla de Salut de Sant Sadurní d’Anoia 2023-2028.

Accions del PlaMés de 100 accions i iniciatives integren el pla d’acció.

Una bona part d’aquestes accions es refereixen a la promoció del benestar emocional, la salut mental i el suport social, amb activitats diverses adreçades tant a col·lectius amb necessitats específiques en aquest àmbit com a la població general, especialment la gent gran i els joves.

Un segon grup d’accions més nombrós està format per les destinades a la promoció de l’activitat física i l’exercici, activitats en les que l’aprofitament de l’entorn natural de la vil.la per fomentar una vida activa és una de les claus d’aquesta línia d’acció i un dels actius del municipi.

El resultat és un pla de salut on tothom ha tingut l’oportunitat de participar i que aposta per un concepte de salut basat en els determinants socials del municipi i la visió comunitària enfocada a donar resposta als reptes de salut detectats utilitzant els actius de salut presents al municipi.
El pla es pot consultar  aquí Pujar al principi de la pàgina