SANT SADURNÍ D'ANOIA - CAPITAL DEL CAVA

AJUNTAMENT DE SANT SADURNÍ D'ANOIA


ca | es | fr | en AVUI: Intervals de nuvolositat 21ºC|12ºC Facebook Twitter Instagram
menú
Notícies
El Cavatast es reinventa i presenta una mostra inèdita de caves i gastronomia, del 2 al 4 d'octubre
L'edició especial del Cavatast ha donat el tret de sortida amb el 100% de les entrades venudes
PUBLICAT EL 02.10.2020
COMPARTIRComparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
inauguració cavatast

El Cavatast, la Mostra de Caves i Gastronomia, que enguany arriba a la 24a edició, s'ha inaugurat aquesta tarda a la Fassina de Can Guineu de Sant Sadurní d'Anoia. L'acte ha comptat amb la presència de la consellera de Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, l'alcalde de Sant Sadurní, Josep Maria Ribas, i el regidor de Turisme i Comerç, Ton Amat. També hi han assistit el president de la Confraria del Cava, Eduard Sanfeliu, i el president de Càritas Catalunya, Francesc Roig.

Sant Sadurní acollirà del 2 al 4 d'octubre una nova edició d'un esdeveniment referent del sector enogastronòmic a Catalunya. La mostra aplegarà una trentena d'expositors entre elaboradors de cava i empreses de restauració, xarcuteria i xocolata i oferirà una àmplia varietat de caves i propostes gastronòmiques de qualitat. L'edició d'enguany tindrà un format completament diferent de l´habitual, però mantindrà la mateixa essència que les edicions anteriors. Tal i com ha destacat Ton Amat, “dur a terme el Cavatast en la situació actual ha estat un repte per a tothom, especialment per a les empreses que hi participen i l'organització. Garantir les mesures de seguretat ha estat la màxima prioritat en tot moment.” Igualment, ha destacat la capacitat de crear sinergies dins el sector que ha significat aquesta edició del Cavatast: “Amb l´esforç de tots i totes i el treball conjunt aconseguirem l'equilibri dins el sector i assegurarem el seu futur.”

Josep Maria Ribas ha explicat que organitzar un Cavatast sense riscos ha estat un repte però a la vegada una responsabilitat. Alhora, ha afegit “que cada edició de la mostra és una brillant ocasió per promocionar el cava i el territori arreu.” Així, ha animat la ciutadania a visitar Sant Sadurní i el seu entorn per descobrir "una comarca viva i amb una gran tradició.” Per acabar la seva intervenció, l'alcalde ha mostrat el seu suport a la pagesia, un sector clau per al Penedès.

Meritxell Budó ha clos l'acte inaugural agraint la capacitat del sector del cava de reinventar-se, que en moments complexos com l'actual està demostrant amb perseverança la seva vitalitat. La consellera de Presidència també ha expressat el condol a les víctimes de la Covid-19 i a les seves famílies, i ha declarat que “malgrat les adversitats que estem vivint, el Cavatast és un motiu de celebració perquè hi ha un sector que reivindica un producte de qualitat i que projecta Catalunya internacionalment”. Budó també ha tingut paraules per a “les dones i homes de la terra que fan del Penedès un territori amb una identitat única”.

Col·laboració entre la Confraria del Cava i Càritas Catalunya

L'acte inaugural ha estat l'ocasió per presentar la col·laboració que es durà a terme entre la Confraria del Cava i Càritas Catalunya. L'entitat dedicada a la promoció i divulgació del cava ha produït una edició especial de 10.000 ampolles de cava solidàries. Podran adquirir-se durant el mes d'octubre a nombrosos supermercats i centres comercials del territori i per cada ampolla venuda és destinaran 2 € a Càritas Catalunya.

Un format especial

L'esdeveniment estarà ubicat en quatre espais singulars de Sant Sadurní: Caves Codorníu, Caves Freixenet, Caves Vilarnau i les Caves Canals & Munné. Aquesta distribució permetrà controlar l'aforament i garantir totes les mesures i protocols de seguretat. En total, es duran a terme quatre sessions de tast, cadascuna de les quals tindrà un aforament limitat.

Els visitants podran gaudir d´una gran selecció de caves d´alta gamma, especialitats gastronòmiques de Km 0 de restauració, xarcuteria i xocolates, així com d'actuacions musicals en directe a cadascun dels espais.

Podeu veure una àmplia galeria d'imatges del Cavatast al Flickr de l'Ajuntament.

JA ENS SEGUEIXES A LES XARXES SOCIALS?

Segueix-nos al Facebook Segueix-nos al Twitter Segueix-nos al Instagram
Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia
Oficina de Turisme
c. de l'Hospital, 23
08770 Sant Sadurní d'Anoia (Alt Penedès)
T. +34 938 913 188
turisme@santsadurni.cat
^