SANT SADURNÍ D'ANOIA - CAPITAL DEL CAVA

AJUNTAMENT DE SANT SADURNÍ D'ANOIA


ca | es | fr | en AVUI: Descobert 37ºC|21ºC Facebook Twitter Instagram
menú
Notícies
Nou servei digital d'atenció al visitant a l'Oficina de Turisme
El Consorci de promoció turística del Penedès posa en marxa 3 XTable i una quinzena de llicències per tablets en diferents establiments turístics.
PUBLICAT EL 15.03.2021
COMPARTIRComparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
×  
Servei XTable - Acollida digital al visitant Servei XTable - Acollida digital al visitant

El Consorci de promoció turística del Penedès ha adquirit 3 taules interactives i multitàctils que ofereixen tota la informació turística del Penedès, des dels més de 70 llocs d´interès turístic visitables fins a tota la informació de les 190 empreses de la Ruta del Vi del Penedès, així com l´agenda turística del Penedès.

Aquestes taules XTable tenen per objectiu dotar a les oficines de turisme i punts visitables de tecnologia perquè el visitant pugui consultar tota l´oferta turística del territori i pugui traslladar-la amb un clic al seu dispositiu mòbil.

Aquest servei pretén millorar l´experiència del visitant un cop es troba en el territori, facilitant-li l'accés a la  informació turística i facilitant-li les eines per tal es pugui organitzar la seva pròpia guia de viatge. Amb un contingut turístic molt ampli del Penedès, amb imatges de gran qualitat, amb informacions i descripcions detallades del que es pot fer i amb tots els punts geolocalitzats, la interacció del visitant està garantida.

Per altra banda, el servei també dona al Consorci coneixement de les preferències dels visitants, unes dades de suport que permeten analitzar i definir estratègies turístiques. Aquesta iniciativa confirma el compromís amb el model de turisme responsable que té el Consorci segons el seu Pla d'Acció.

Un projecte de gran abast

El repte de la digitalització del servei al visitant, de la mobilitat del visitant pel territori, el de millorar l´experiència del visitant, el de donar suport als agents turístics de la destinació i el repte de millorar el coneixement del visitant, queden assolits amb aquest projecte i donen l´oportunitat que aquest sigui un projecte viu, amb capacitat de créixer i oferir més punts.

Segons Ramon Riera, president de l´entitat, "aquest ha estat un projecte de gran abast pel Consorci que, gràcies al suport de Diputació de Barcelona, que ha aportat 100.000 euros a través de les meses de concertació 2020 en el marc del Projecte d'acollida turística, ha permès desenvolupar tot un seguit d´accions per millorar l´atenció al visitant; des de la redefinició de la marca turística de la destinació fins a aquest servei digital que millora l´acollida al visitant i alhora també ofereix un suport per l´informador".

Juan Luis Ruiz, diputat delegat de turisme de la Diputació de Barcelona, apunta "amb aquest projecte el Penedès millora la seva oferta turística, fent-la més accessible, facilitant als seus visitants informació d'alt valor, que posa en relleu la potència de l'enoturisme".

Les taules estan cedides, per un període determinat, al MAC d´Olèrdola · Museu d´Arqueologia de Catalunya d´Olèrdola, a l'Oficina de Turisme de Sant Sadurní d´Anoia i a l'Oficina de Turisme de Vilafranca del Penedès i podran canviar d'ubicació segons necessitats de la destinació turística.

Ton Amat, "un dispositiu de darrera generació, molt complet, àgil i ràpid, que possibilita que el visitant pugui comptar amb un gran volum d'informació, adaptat a les seves necessitats i interessos".

Segons Ton Amat, regidor de Turisme de l'Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia, “la informació turística és un servei que s'ha d'anar adaptant als nous temps i per això és important poder disposar de noves tecnologies que vagin sorgint i que facilitin la labor dels informadors turístics i es millori el servei als visitants. La XTable n'és un exemple clar, un dispositiu de darrera generació, molt complet, àgil i ràpid, que possibilita que el visitant pugui comptar amb un gran volum d'informació, adaptat a les seves necessitats i interessos, una informació molt personalitzada i en un format pràctic i efectiu, modern i fàcil d'utilitzar. Un gran encert que el Consorci es decantés per una eina com aquesta i que es decidís la seva instal·lació en oficines de turisme”.

Allotjaments, restaurants, cellers i altres centres d´interpretació també gaudeixen d´aquesta tecnologia en petit format.

Desenvolupament d'una nova webAPP

En paral·lel, s´ha desenvolupat una webAPP per a tablets, adreçada a establiments que participen amb el Consorci de Promoció Turística del Penedès, ja sigui a través dels programes de Punt d´Informació Turística, el Programa Biosphere, tots dos promoguts per la Diputació de Barcelona, o bé per ser membres de la Ruta del Vi del Penedès. A través d´una llicència d´usabilitat s´ha traslladat aquesta tecnologia a un format tablet individual per ser utilitzada en restaurants, allotjaments, cellers, recursos turístics, oficines de turisme, museus, etc.

Aquest projecte està en línia amb la proposta de digitalització del sector turístic que es promou des de Diputació de Barcelona i que permet no només una interacció ràpida i eficient amb l´usuari, sinó també millora del seu coneixement que ha de permetre crear nous productes turístics més orientats a la demanda.

El servei està disponible en tres idiomes i conté tota la informació que podem trobar a la web de www.penedesturisme.cat que és des d´on agafa les dades.

Ara la destinació està a l´espera de les millores sanitàries que permetin mobilitat turística i poder posar a prova aquest nou servei que de moment ha tingut molt bona acollida per als agents turístics.

JA ENS SEGUEIXES A LES XARXES SOCIALS?

Segueix-nos al Facebook Segueix-nos al Twitter Segueix-nos al Instagram
Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia
Oficina de Turisme
c. de l'Hospital, 23
08770 Sant Sadurní d'Anoia (Alt Penedès)
T. +34 938 913 188
turisme@santsadurni.cat
^