SANT SADURNÍ D'ANOIA - CAPITAL DEL CAVA

AJUNTAMENT DE SANT SADURNÍ D'ANOIA


ca | es | fr | en AVUI: Intervals de nuvolositat amb pluja escasa 20ºC|11ºC Facebook Twitter Instagram
menú
Notícies
S'inaugura el Cava Centre i l'exposició ‘Can Guineu, la casa dels Mir'
  • El Centre d'Interpretació del Cava es transforma en Cava Centre i aquest divendres s'ha inaugurat oficialment
  • Es podrà visitar gratuïtament cada primer diumenge de mes.
  •  ‘Can Guineu, la casa dels Mir' ofereix una mirada íntima de la casa i la família i es podrà veure lliurement en horari habitual d'obertura de la Fassina.
PUBLICAT EL 26.11.2021
COMPARTIRComparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
×  
Inauguració Cava Centre. Fassina de Can Guineu Sant Sadurní Inauguració Cava Centre. Fassina de Can Guineu Sant Sadurní

Aquest divendres al vespre al celler de La Fassina es va inaugurar oficialment  la nova museïtzació del Cava Centre i l'exposició 'Can Guineu, la casa dels Mir' coincidint amb la Festa Major de Sant Sadurní.

L'alcalde, Josep Maria Ribas; el regidor de Patrimoni i Memòria Històrica, Toni Romeu; el regidor de Turisme i Comerç, Ton Amat i el president del Consell Comarcal Alt Penedès Xavier Lluch, han inaugurat aquesta nova museïtzació de l'antic CIC Fassina, coincidint amb la Festa Major, i que es podrà visitar gratuïtament fins al 3 de desembre i, després, cada primer diumenge de mes amb reserva prèvia a Turisme de Sant Sadurní d'Anoia.

El Cava Centre oferirà al visitant una experiència immersiva entorn als escumosos i la Festa de la Fil·loxera, que començarà ja a l’entrada en accedir a l’espai 'La màgia de les bombolles', i continuarà amb diverses curiositats entorn al producte més representatiu de la vila. L’objectiu és despertar l'interès per conèixer el territori, Sant Sadurní i les seves caves, i complementar l'elevada oferta turística privada i els altres recursos museogràfics que ja es troben al Penedès.

L'Alcalde, Josep Maria Ribas, va parlar d'esperança i es va mostrar molt satisfet de poder fer una segona inauguració del centre, essent els temps que corren de COVID, després de 10 anys d'haver inaugurat el Centre d'Intrepretació del Cava, que al seu moment ja va adoptar la tecnologia existent, la qual ara s'ha adaptat als nous temps: "És una experiència sensorial entorn del nostre producte, que despertarà interès en conèixer el territori, el poble, la vegueria".

També va agrair la col·laboració del Consell Comarcal i el fet que el projecte estigui inclòs en el  Projecte Penedès 360º i s'hagi pogut ajudar a finançar amb fons europeus FEDER".

Toni Romeu, regidor de Patrimoni i Memòria Històrica, va celebrar el fet de poder organitzar exposicions temporals sobre motius tan importants pel municipi com Can Guineu i la història de la família Mir: "Volem dinamitzar espais museístics amb exposicions temporals i donar visibilitat a elements patrimonials de Sant Sadurní. Així inaugurem l'Any Guineu".

Ton Amat, regidor de Turisme i Comerç, va fer un especial agraïment al personal tècnic i polític de la casa per l'entusiasme posat en aquest nou projecte i va destacar i al Consell Comarcal per haver promogut que Sant Sadurní fons un dels municipis que formen part del projecte: ". Ara se’ns obren noves oportunitats amb els Fons Europeus. Totes les administracions i empreses haurem d’estar alerta per portar-los a la comarca".  Amat ha celebrat poder inaugurar un projecte d'aquesta envergadura, també pel que representa pel territori:". 

També ha tingut paraules d'agraïment a la tasca del regidor de Patrimoni i ha volgut destacar iniciatives com l'exposició que també s'inaugurava: "Volem que la Fassina bategui cada dia amb diferents activitats tan culturals, com de promoció econòmiques i evidentment un centre on hi passin actes relacionats amb el mon del vi i de l'enologia".

Amat va afegir que amb el suport de la Diputació de Barcelona s'ha renovat el sistema de megafonia del celler de La Fassina, així com la il·luminació de diferents espais, adaptant la Fassina a les noves necessitats, així com que properament s’instal·larà mobiliari de terrassa al pati i es renovarà l’espai de la botiga.

Per finalitzar el president del Consell Comarcal Alt Penedès, Xavier Lluch, va destacar la importància de projectes transversals com el Penedès 360º, en què hi col·laboren institucions públiques i sector privat: "Hem d'apostar més per l'enoturisme i donar-li al cava i a la pagesia el valor que es mereix, per sortir del sorac on ens trobem". Lluch va destacar la feina conjunta a nivell comarcal que fa possible l'accés a certs fons europeus com el projete FEDER "Això és la història d'un èxit, el Consell Comarcal ha estat només el lligam de tot això. És un projecte d'èxit perquè darrere d'aquest ha n'hi ha dos més i és una bona manera de millorar la vida dels nostres veïns i veïnes" i va felicitar el nou projecte del Cava Centre "que serà un pou d'atracció, una punta de llança del turisme del Penedès".

El Cava Centre

El Centre d'Interpretació del Cava ha passat a dir-se Cava Centre i els treballs de renovació museogràfica que es van iniciar fa uns mesos a l'edifici històric de la Fassina de can Guineu han culminat la transformació de l’equipament municipal, que obre portes aquest dissabte dins dels actes de celebració de la Festa Major de Sant Sadurní.  

El projecte de renovació, redactat per Grop Exposicions i Museografia S.L., arran de la convocatòria d'un concurs públic l'any 2019, ha estat produït i executat per l'empresa STOA, Propostes Culturals i Turístiques S.L., aprofitant que Sant Sadurní d'Anoia és un dels 14 municipis que va ser seleccionat per dur-hi a terme actuacions del projecte Penedès 360º, liderat pel Consell Comarcal de l'Alt Penedès, i subvencionat pel fons FEDER, amb el cofinançament de l'Ajuntament.

Podeu veure una àmplia galeria d'imatges al º Flickr de l'Ajuntament.

Exposició temporal  ‘Can Guineu, la casa dels Mir’

En aquest acte inaugural també s'ha obert al públic l’exposició temporalCan Guineu, la casa dels Mira l’espai de la cava de la Fassina de can Guineu. Can Guineu ha estat centre i testimoni dels orígens i l’evolució de Sant Sadurní i avui és un important espai patrimonial del municipi.

Encarregada pel Servei de Patrimoni i l’Arxiu Municipal, i produïda per l’empresa Pluginmedia, l’exposició dóna a conèixer la part més privada de la família Mir i s’hi presentaran, al mateix temps, els primers exemplars d’una nova col·lecció de publicacions sobre el patrimoni sadurninenc que promouran i divulguran la història del municipi.  

La primera de les publicacions porta el mateix títol de l’exposició: ‘Can Guineu, la casa dels Mir’. I la segona, que es presentarà el mateix dia, es titula ‘L’Ateneu. Art, cultura i esport’.

L’exposició es podrà visitar lliurement en horari habitual d’obertura de la Fassina de can Guineu (exceptuant aquelles dates en què coincideixi amb altres actes que es duguin a terme al mateix espai del Celler de la Fassina).

Horaris

  • De dimarts a divendres, de 9.15h a 14.45h i de 16h a 18.30h.
  • Dissabtes, de 10h a 14h i de 17h a 19h.
  • Diumenges i festius, de 10h a 14h.

Reserves

C. de l'Hospital, 23, La Fassina de can Guineu, 08770 Sant Sadurní d'Anoia. Tel. 93 891 31 88. A/e. turisme@santsadurni.cat.

JA ENS SEGUEIXES A LES XARXES SOCIALS?

Segueix-nos al Facebook Segueix-nos al Twitter Segueix-nos al Instagram
Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia
Oficina de Turisme
c. de l'Hospital, 23
08770 Sant Sadurní d'Anoia (Alt Penedès)
T. +34 938 913 188
turisme@santsadurni.cat
^