SANT SADURNÍ D'ANOIA - CAPITAL DEL CAVA

AJUNTAMENT DE SANT SADURNÍ D'ANOIA


ca | es | fr | en AVUI: Intervals de nuvolositat amb tormenta 25ºC|14ºC Facebook Twitter Instagram
menú
Notícies
La nova versió del Cavatast tanca amb una gran acollida de públic, cellers i establiments gastronòmics
L'Ajuntament valora molt positivament el resultat de traslladar la fira al Parc Lluís Companys, un espai verd urbà molt més ampli i agradable
PUBLICAT EL 11.10.2022
COMPARTIRComparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic

×  
Cavatast aftermovie 2022 Cavatast aftermovie 2022

El gran repte d'aquest any de l'Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia era tornar a realitzar un Cavatast en format firal i celebrar-ho en un lloc nou, molt més ampli, més verd i amb més possibilitats.

El repte ha estat superat i l'organització s'ha mostrat molt satisfeta per la resposta general, ja que l'esdeveniment ha tingut una gran acollida per part del públic, cellers i establiments gastronòmics.

Així ho corroboren també les primeres dades d'una enquesta realitzada a partir d'una mostra de 410 persones, per l'empresa d'estudis d'impacte social i econòmic The Whatsons, que han puntuat la nova ubicació amb un 8,9 sobre 10. A més a més, factors com els espais condicionats, la música en directe i la decoració del nou lloc han sigut apreciats pels visitants, que han valorat l'esdeveniment amb una nota superior a 9.

El públic novell representa el 25% i el familiar es manté en un 30% Aquest nou format ha aplegat un públic divers i de totes les edats, gràcies també a l'aposta de l'organització per brindar una oferta més enllà del cava. El nou format ha cridat l'atenció d'un públic novell que mai no havia assistit al Cavatast -representat pel 25% dels assistents-.

La procedència dels visitants del Cavatast travessa les fronteres de Sant Sadurní, i, fins i tot, de la mateixa comarca de l'Alt Penedès. La majoria dels que han gaudit de la fira procedeixen de diverses poblacions de la província de Barcelona, atrets per la gran varietat d'activitats entorn del cava i la gastronomia.

Les activitats complementàries que han tingut lloc al celler de La Fassina de Can Guineu, a les caves, i en altres espais, han rebut una bona afluència de públic i una acollida molt positiva per part de tots els assistents, que han pogut gaudir de tastos, concerts, mostra d'artesania, visites guiades i altres experiències enoturístiques.

En aquest primer buidatge de dades, es reflecteix que el públic de l'esdeveniment cada vegada és més paritari: les dones representen un 52% i un 48% els homes. Les famílies també tenen cabuda en la fira i se situen al voltant del 30% dels assistents, igual que en la darrera edició. En aquest sentit, es confirma una evolució en el sector del cava, ara molt més accessible i obert a diferents perfils i paladars.

El futur del Cavatast és ambiciós: des de l'Ajuntament, s'espera que l'èxit d'aquest nou format i espai es pugui veure reflectit en les futures edicions, en què més empreses del sector vulguin sumar-se a la convocatòria del Cavatast i així anar-lo continuant fent créixer com a fira de referència.

Nota: Giny Comunicació / Fotos Roser Blanch

JA ENS SEGUEIXES A LES XARXES SOCIALS?

Segueix-nos al Facebook Segueix-nos al Twitter Segueix-nos al Instagram
Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia
Oficina de Turisme
c. de l'Hospital, 23
08770 Sant Sadurní d'Anoia (Alt Penedès)
T. +34 938 913 188
turisme@santsadurni.cat
^