Sant SadurnÝ d'Anoia - Capital del Cava Ajuntament de Sant SadurnÝ d'Anoia
NotÝcies

Creix el p˙blic jove assistent a la mostra

╚xit de totes les activitats de tast i maridatge programades durant el cap de setmana

PUBLISHED 12.10.2023

×  
Resum Cavatast 2023 Resum Cavatast 2023


La 27a edició del Cavatast, la Mostra de caves i gastronomia organitzada per l’Ajuntament de Sant Sadurní d’Anoia, tanca aquesta nova edició amb un gran èxit de convocatòria i una valoració molt positiva per part de l’organització, els visitants i els expositors. Entre les novetats d’enguany, hi havia l’ampliació en metres lineals de l’espai de la mostra, ubicat per segon any consecutiu al Parc de Lluís Companys, i la creació d’un espai ad hoc dins del mateix recinte on poder desenvolupar activitats de tast i maridatge.

Les primeres dades d’una enquesta realitzada a partir d’una mostra de 406 persones, per The Whatsons, confirmen la consolidació i satisfacció dels visitants amb l’espai, amb una valoració de 8,6 sobre 10. Així mateix, en relació amb la darrera edició del Cavatast, un 60% dels expositors que hi van participar, destaquen la millora de les sensacions aquest any respecte al negoci/venda, a l’espera de les dades finals. Una altra de les dades destacables és l’augment de les vendes de la botiga en un 40% respecte a l’edició del 2022.

Creix el públic novell i el més jove, en relació amb les anteriors edicions

L’ampliació de l’espai i l’organització de més activitats ha aplegat a un públic més ampli i divers respecte altres edicions. De les dades recollides fins al moment, destaca el creixement del públic novell, que suposa un terç dels visitants,  l’augment del públic jove d’entre 26 i 34 anys, i finalment, del total de la mostra recollida, un 67% dels enquestats és públic fidelitzat que ha repetit l’experiència any rere any. Pel que fa a la procedència dels assistents, remarcar que un 54% prové de la província de Barcelona, dels quals un 39% venen de Barcelona ciutat i de l’Àrea Metropolitana.

Eva Cruces, regidora de Comerç i Turisme, reforça les bones xifres subratllant que "la mostra té una destacada presència de visitants de la província de Barcelona, les activitats han tingut també una gran afluència de públic. La despesa mitjana per persona ha estat de 65 euros i, tot i que hi ha coses a millorar i ja ho tenim present de cara a la propera edició, la valoració és molt positiva".
 Èxit absolut de les activitats de tast

Com cada any, els assistents al Cavatast tenen l’oportunitat d’endinsar-se al món del cava a través d’activitats al Celler de la Fassina de Can Guineu, al mateix espai de la Mostra, així com visites a caves i cellers. L’Ajuntament de Sant Sadurní es mostra satisfet de la gran acollida que han tingut totes elles aconseguint el sold out en poques hores i això els planteja un nou repte de cara l’any vinent, l’ampliació de l’aforament i la incorporació de més activitats.