SANT SADURNÍ D'ANOIA - CAPITAL DEL CAVA

AJUNTAMENT DE SANT SADURNÍ D'ANOIA


ca | es | fr | en AVUI: Intervals de nuvolositat 24ºC|11ºC Facebook Twitter Instagram
menú
Notícies
Es presenta a Sant Sadurní la Setmana del Turisme industrial
Del 20 al 29 d'octubre museus, antigues fàbriques, mines, colònies tèxtils, centres d'interpretació i diverses empreses adscrites a la Xarxa de Turisme Industrial de Catalunya oferiran activitats per a tots els públics
PUBLICAT EL 23.10.2023
COMPARTIRComparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic

×  
Resum presentació 8a Setmana del Turisme industrial Resum presentació 8a Setmana del Turisme industrial

Divendres el pati de La Fassina (Cava Centre) va acollir la presentació de la vuitena edició d’aquesta proposta que impulsa la Xarxa de Turisme Industrial de Catalunya (Xatic) amb la presència  de l'alcalde, Pere Vernet,  la regidora de Turisme i Comerç Eva Cruces i el vicepresident de la XATIC - Xarxa de Turisme Industrial de Catalunya Josep Forn.

Fins al 29 d’octubre es pot participar de les diferents ofertes de visites turístiques que ofereixen els 38 municipis associats a la Xatic, però també de les moltes activitats a nivell individual que museus, indústries i recursos turístics de diferents punts de Catalunya ofereixen tot i que els seus municipis no hi estiguin adherits.

La regidora de Turisme, Eva Cruces, va destacar la riquesa cultural del nostre país:  "Cada racó de la nostra terra és una història captivadora de treball, de creativitat i tenacitat, com és el cas d'aquest edifici on ens trobem avui, La Fassina de Can Guineu. Sant Sadurní d'Anoia forma part de la XATIC des de la seva creació, l'any 2006".

El vicepresident de la XATIC, Josep Forn, remarcava que es tracta d’un tipus de turisme que es pot fer tot l’any i que s’adreça a un públic familiar. Forn apuntava que tant hi participen antics centres de producció i centres d’interpretació, com empreses que estan en ple funcionament.

L’alcalde de Sant Sadurní, Pere Vernet va destacar també que precisament el Cava Centre era un clar exemple d’èxit d’aquest tipus de turisme industrial. Vernet apuntava que a Sant Sadurní ja fa molt de temps que es practica aquest tipus de turisme, mitjançant es visites a les diferents caves. De fet, va explicar que al Penedès quan es parla d’aquest tipus de propostes ens referim a enoturisme.

Després de la presentació els assistents han pogut gaudir d'un tast comentat a càrrec de sumiller Xavi Roig Cal Feru.

Propostes penedesenquesEn el cas de l’Alt Penedès hi ha dos municipis adherits a la Xatic, Sant Sadurní i Torrelavit, que ofereixen diferents propostes. En el cas de Sant Sadurní, a banda de les visites al Cava Centre, formen part de les activitats d’aquesta Setmana les visites a les Caves Vilarnau i a l’Espai Xocolata Simó-Coll. En el cas de Torrelavit, el Centre d’Interpretació de l’Aigua ofereix visites guiades al llarg del cap de setmana.

Les diferents propostes que es poden fer arreu de Catalunya es poden consultar a  xatic.cat 

 Imatges de la presentació i del tast 

JA ENS SEGUEIXES A LES XARXES SOCIALS?

Segueix-nos al Facebook Segueix-nos al Twitter Segueix-nos al Instagram
Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia
Oficina de Turisme
c. de l'Hospital, 23
08770 Sant Sadurní d'Anoia (Alt Penedès)
T. +34 938 913 188
turisme@santsadurni.cat
^