SANT SADURNÍ D'ANOIA - CAPITALE DU CAVA

LA MAIRIE DE SANT SADURNÍ D'ANOIA


ca | es | fr | en AUJOURD'HUI Éclaircies avec pluie faible 25ºC|13ºC Facebook Twitter Instagram
menú
Notícies
Inauguració del Cavatast 2024, que torna a situar Sant Sadurní com a epicentre mundial de l'elaboració d'escumosos
El prestigiós enòleg Josep Bujan ha inaugurat la 28a edició de la mostra de caves i gastronomia que es pot visitar del 4 al 6 d'octubre
PUBLIÉ 04.10.2024
COMPARTIRComparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic

inauguració cavatast

Aquest divendres s’ha inaugurat la  28a edició del Cavatast, la mostra de caves i gastronomia de Sant Sadurní d’Anoia que, del 4 al 6 d’octubre, esdevindrà un any més la cita de referència pels apassionats del cava i la cuina de qualitat.

El celler de La Fassina de Can Guineu, ple de gom a gom, ha acollit una àmplia representació d’alcaldes i alcaldesses, entre els quals l’alcalde del poble agermanat de Zegama, i altres càrrecs electes, representants empresarials i d’institucions, elaboradors, restauradors i col·laboradors de la mostra.

L’alcalde, Pere Vernet, ha fet un agraïment a totes les persones que fan possible la fira, ha destacat les sinergies que s’han establert amb els Premis Vinari «possiblement l’aparador més important en l’àmbit comunicatiu dels Països Catalans» i també ha posat en relleu la necessitat de continuar caminant plegats per afrontar la sequera i l’emergència climàtica, així com l’esforç que continua fent el sector de les empreses elaboradores per assolir uns preus justos «Un camí que insisteixo que hem de fer plegats, i quan dic plegats em refereixo a tots i totes: pagesia, cellers, teixit empresarial i administracions».
Vernet també ha destacat l’esforç econòmic i humà que fa el municipi per organitzar el Cavatast «Un esforç que creiem necessari per tal de posar Sant Sadurní a bell mig de les propostes enogastronòmiques del nostre país i convertir-nos durant aquest cap de setmana en la cita obligada dels amants dels caves».
«Avui inaugurem la 28a edició del Cavatast. Els més de 30000 visitants que esperem aquest cap de setmana tindran la possibilitat de gaudir del fruit d’aquest esforç col·lectiu que hi ha darrere de cadascuna de les ampolles de cava. I també podran tastar l’àmplia oferta gastronòmica de la Fira. I no només això, aquests dies tindran tot un comerç local i uns serveis abocats als nostres visitants».

El 1r tinent d’alcalde i regidor de Turisme, Pedro Campos, ha celebrat que el Cavatast torni a ser un esdeveniment de referència mundial en el sector del cava, malgrat la necessitat d’adaptar-se als nous reptes: «Aquest any ens enfrontem a reptes vinculats al canvi climàtic, que afecta la producció vinícola, i a noves experiències per part dels mercats globals. Però aquests desafiaments també han portat a innovar i fer valdre la qualitat i la sostenibilitat dels cellers i de la seva producció» i ha afegit «el compromís amb el Medi Ambient i amb la qualitat és ferm i el Cavatast és l’espai perfecte per mostrar al món aquest esforç per part dels cellers elaboradors de cava».
El regidor de Turisme també ha destacat la importància de la gastronomia «reflex del territori, dels ingredients més autèntics, de la passió amb què treballen els cuiners per portar a taula autèntiques obres d’art»; i del comeral comerç local «que ha de ser l’ànima dels nostres carrers» i a totes les persones i serveis de l’Ajuntament que fan possible la mostra".

"El Cavatast és molt més que una simple trobada d'elaboradors de cava i gastronomia, és una experiència completa que combina la cultura del cava amb espectacles musicals i activitats per a tota la família, en un entorn amable i seductor, mantenint l'essència festiva i atractiva per a un públic divers, on els professionals també s'hi sentin còmodes. També podem dir que és la celebració de la nostra essència, de qui som, de què representem i de què volem ser"

El convidat a inaugurar l’edició d’enguany ha estat el prestigiós enòleg sadurninenc Josep Buján, que va ser director tècnic de Freixenet durant més de quatre dècades i que d'entrada ha dit que la seva seria una xerrada tècnica  "Jo vull fer d’enòleg, no vull fer de polític, i com a enòleg explicaré avenços tecnològics que hem fet en el sector o que hem fet a l’empresa privada que han repercutit moltíssim en el sector. Vull posar en valor la figura de l’enòleg, com deia el Pedro Campos, penseu que sempre darrere d’una ampolla de vi o de cava sempre hi ha un enòleg, com darrere d’un gran restaurant hi ha un cuiner, un xef, aquests n’han sabut molt, nosaltres molt menys».

Bujan explicat que «la tan comentada xifra per la premsa d’haver elaborat més de tres mil milions d’ampolles en quaranta-quatre anys d’ofici no són sols mèrit meu, és evident. És un conjunt d’equips de molta gent en diferents àmbits, d’excel·lents professionals i magnífiques persones que són els veritables del meu èxit o del meu reconeixement »

També ha valorat la feina de producció i la logística necessària per col·locar les ampolles de cava i ha donat detalls sobre llevats, remogut d’ampolles, el vidre de les mateixes i altres conceptes relacionats amb el món del cava; també ha parlat amb agraïmetn de Freixenet, l’empresa que li va permetre crear un equip d’enologia i tirar endavant el seu projecte «vull aprofitar per donar les gràcies públicament al senyor Josep Ferrer i Sala, per la seva estima i per tot el que ha fet pel sector del cava i per Sant Sadurní".

Després d’una repassada per la seva trajectòria personal, ha reflexionat sobre les modes en el consum de vi i cava, sobre les copes, i sobre «com pot ser que el vi sempre sigui el botxí i el culpable de tots els mals. Tenim davant molts reptes per gestionar, però avui és dia de festa, llarga vida al cava».

En finalitzar l’acte inaugural, alcaldes, càrrecs electes i altres personalitats s’han dirigit amb el bus llançadora cap a la mostra, on han pogut fer una passejada junt amb les primeres persones disposades a iniciar tastos i degustacions.

CAVATAST 2024

EST-CE QUE VOUS SUIVEZ-NOUS SUR LES RÉSEAUX SOCIAUX?

Suivez-nous sur Facebook Suivez-nous sur Twitter Suivez-nous sur Instagram
Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia
Oficina de Turisme
c. de l'Hospital, 23
08770 Sant Sadurní d'Anoia (Alt Penedès)
T. +34 938 913 188
turisme@santsadurni.cat
^