Oficina de Turisme
c. de l'Hospital, 23
08770 Sant Sadurní d'Anoia (Alt Penedès)
T. +34 938 913 188
turisme
Aquest divendres l'alcalde, Pere Vernet, el regidor de Turisme i president de l'Associació Catalana d'Enòlegs, Col·legi d'Enòlegs i Enòlogues de Catalunya, Pedro Campos i el director general de l'INCAVI, Joan Gené han inaugurat el Congrés Internacional ACE de l'enologia i el Cava d'enguany, que s'ha celebrat al Celler de La Fassina.
Amb el lema “Microbiota i epigenètica: la intel·ligència adaptativa dels organismes del vi”, el Congrés ha plantejat i debatut noves perspectives sobre com la microbiota i l'epigenètica influeixen en les característiques úniques de cada vi i com poden gestionar-se enològicament.
Pedro Campos ha agrait l'èxit de participació: "Agraeixo la vostra assistència presencial i la dels més de 200 enòlegs i enòlogues de tot el món que ens segueixen en línia. Veure novament aquest espai ple és una gran satisfacció i una motivació per seguir treballant pel que ens uneix: la millor i més bonica professió. Perquè som ciència, som cultura, som territori, i, sobretot, tenim el privilegi que els vins que elaborem acompanyin moments de felicitat i vida arreu del món".
Aquesta edició ha ofert als professionals l'oportunitat d'endinsar-se en conceptes innovadors relacionats amb el terrer, la vinya i la capacitat d'adaptació dels seus organismes i s'ha aprofundit en l'epigenètica, la disciplina que estudia com l'ambient condiciona l'expressió genètica i com aquests canvis es transmeten a les generacions següents a mans de ponents de reconegut prestigi i experiència.
L'esdeveniment estava organitzat per l'Associació Catalana d'Enòlegs, Col·legi d'Enòlegs i Enòlogues de Catalunya i l'INCAVI, amb el suport de l'Ajuntament de Sant Sadurní, entre altres entitats del sector.