Oficina de Turisme
c. de l'Hospital, 23
08770 Sant Sadurní d'Anoia (Alt Penedès)
T. +34 938 913 188
turisme
Organitzat per l'Associació Catalana d'Enòlegs, Col·legi d'Enòlegs i Enòlogues de Catalunya i l´INCAVI, el 14 de novembre se celebrarà a Sant Sadurní d´Anoia la nova edició del Congrés Internacional ACE de l'Enologia 2025 (CIAE25).
Amb el lema “Microbiota i epigenètica: la intel·ligència adaptativa dels organismes del vi”, el Congrés plantejarà i debatrà noves perspectives sobre com la microbiota i l'epigenètica influeixen en les característiques úniques de cada vi i com poden gestionar-se enològicament.
Aquesta edició ofereix als professionals l'oportunitat d'endinsar-se en conceptes innovadors relacionats amb el terrer, la vinya i la capacitat d'adaptació dels seus organismes. Es tractarà l'epigenètica, la disciplina que estudia com l'ambient condiciona l'expressió genètica i com aquests canvis es transmeten a les generacions següents.
Els ponents, de reconegut prestigi i experiència, abordaran l'adaptació epigenètica de les vinyes, dels llevats i altres microorganismes fermentadors, així com la interrelació amb els components de la microbiota del sòl i el seu paper en l´evolució de les característiques del vi.
Les inscripcions ja estan obertes i s'hi podrà participar, tant presencialment com en format en línia.
Per a més informació, contacteu amb l'ACE: ace@enolegs.cat, Tel. 938 912 550
[Nota Associació cagtalana d'Enolegs i Col·legi d'Enòlegs i enòlogues de Catalunya]